fbpx

Както добре е известно, абитуриентският бал е един от първите важни моменти в живота на всяка млада дама. Това е денят, в който всяка една от нас иска да изглежда ослепително и безупречно до най-малкия детайл. Избираме рокля,обувки, бижута,чантичка,  аксесоари,автомобил,ресторант,прическа,грим.

Грим … този невероятен метод, базиран на множество цветове, нюанси и техники,с помощта на който, всяка млада дама може да направи самоуверено първите си крачки в света на възрастните. Всяка от нас е гледала клипчета, в които се демонстрират всевъзможни трансформации,с всевъзможни продукти и техники. Но ключа към страхотната визия си остава избора на добър гримьор, притежаващ знания и умения в областта, както и качествени продукти.

Това което аз бих посъветвала,от позицията, не само на професионален гримьор, а от позицията на жена, била на мястото на всяка една от вас,на която ѝ предстои това важно събитие е:

  1. Подготовка на кожата за грима – поне 10 дни преди събитието, е необходимо да направите почистване на лицето при козметик. В случай,че имате проблемна кожа, консултацията с козметик и изпълнението на съответните процедури,спомагащи възстановяването на кожата.
  2. Скраб за лице и устни, може да се изпълни 5 дни преди грима.
  3. Епилация на горна устна, както и оформяне на вежди са препоръчителни 2 дни преди грима, за да няма зачервявания, в съответните област.
  4. За максимално изразителен и естествен поглед, препоръчвам поставянето на мигли от естествен косъм, 2 дни преди грма, за да може да свикнете с тях и да нямате странно чувство в най-специалния си ден. Ако все пак, не можете да изтърпите подобна промяна, то ще подберем и сложим изкуствени мигли, за повода.
  5. Последното нещо,което бих могла да ви дам като съвет,е да посетите професионален гримьор,за пробен грим, т.к. аз не го направих и още мъничко съжалявам. Това е време, в което,бихте могли да обсъдите, какво си представяте,да донесете тоалета си,да подберете най-удачните цветове, да получите ценни съвети, и да стигнете до крайния удовлетворителен резултат,а именно неотразимата визия.